Het internet maakt het leven zo veel mooier, maar wat voor rol heeft video gekregen in het internet? Een aantal dingen die je moet weten!

Heb jij er al eens van gehoord? Dat speciale internet providers vergelijken op een goede vergelijkingswebsite? Het internet maakt nu deel uit van de populaire cultuur en is veel geavanceerder dan tien jaar geleden. Vandaag de dag is er de toevoeging van social media sites zoals Facebook, dat een enorm aantal abonnees heeft. Denkt u niet dat u als onderdeel van uw lokale internetmarketingcampagne hier gebruik van moet maken? Hoe zou het voelen om toegang te hebben tot duizenden lokale potentiële klanten? Als u dit potentieel zou kunnen aanboren, bedenk dan wat het zou doen voor uw bedrijf.

Wat is videomarketing?

Wist u dat er een website is die dag in dag uit miljoenen kijkers krijgt. De bezoekers komen van over de hele planeet.

  • Als u de naam van de website nog niet heeft geraden, dan vertel ik het u – YouTube. Ja, dit is de beroemde video hosting site die nu tweede is voor Google in termen van zoekmachine populariteit. Het zal zo nuttig zijn voor uw lokale internet marketing.
  • Meer en meer mensen beginnen het potentieel van YouTube te zien voor hun bedrijf of product. Een video kan je veel kijkers die op hun beurt kunnen worden klanten van de jouwe. Hoe zou dat voelen?

Wat voor soort video zou u moeten hebben?

Er zijn hier veel mogelijkheden. Heeft u momenteel een website die reclame maakt voor uw bedrijf? Als u dat doet dan heeft u wellicht verkooppagina’s binnen de site. Studies hebben aangetoond dat mensen liever video’s bekijken dan dat ze tekst lezen. U moet dit in gedachten houden bij het doen van lokale internetmarketing.

  • U zou die droge statische tekst verkooppagina’s kunnen laten omzetten in video verkooppagina’s. Stel u voor dat uw verkoopboodschap tot leven komt met spraak en beeldmateriaal. Denk aan het potentieel hier. Het is echt een van de beste videomarketing die u kunt vinden.
  • Als u een product heeft, waarom demonstreert u het dan niet op video. Mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of soortgelijke producten zullen maar al te graag zien dat u de tijd neemt om dit te laten zien.

Er zijn enorm veel mogelijkheden om video te delen op het internet

Voordat ik een nieuwe telefoon of camera koop, ben ik zelf naar YouTube gegaan om een demonstratie van het product te bekijken. Overweeg dit voordat u lokale internetmarketing gaat doen.Als je speeches of seminars geeft, waarom laat je het dan niet op video zetten. Je zou de beelden kunnen uploaden naar YouTube en een hele nieuwe lading kijkers in de tas kunnen stoppen.

  • Wat dacht u van videogetuigenissen? Als u mensen kent die uw product of dienst leuk vinden, laat ze dan een getuigenis geven. Dit betekent niet dat ze op de camera moeten verschijnen, hoewel dit het ideale scenario zou zijn. Nee, wat u kunt doen als onderdeel van uw lokale internetmarketing is ze een schriftelijke getuigenis laten sturen en deze tekst eenvoudigweg in uw video laten opnemen.
  • Uw marketingstrategie moet gebruik maken van de kracht van videomarketing. Misschien heeft u wel brochures, folders of artikelen geschreven. Ook deze kunnen worden omgezet in videocontent om potentiële klanten een boeiende kijkervaring te bieden.

Er zijn verschillende videotools om u te helpen met uw marketing, maar als u zich overweldigd voelt door lokale internetmarketing, geef het dan door aan een lokale internetmarketingvereniging of een lokaal internetmarketingbedrijf. U zult iemand vinden die ervaring heeft met videomarketing in het bijzonder.