Hoe houd je je bitcoin veilig?

CRYPTO-hacking en cyberdiefstal vormen een toenemende bedreiging voor de gebruikers van bitcoin en andere cryptocurrencies. Hier zijn toptips om ervoor te zorgen dat uw digitale tokens veilig zijn.

Honderdduizenden dollars aan cryptocurrency werden vorige week gestolen toen 660.000 BlackWallet-accounts het slachtoffer werden van een onverwachte cyberaanval.

De hackers achter de diefstal kwamen weg met ongeveer $ 400.000 aan Stellar Lumen (XLM) -munten nadat ze de controle over de servers van BlackWallet hadden overgenomen.

In december heeft de in Seoul gevestigde Youbit-beurs in Zuid-Korea faillissement aangevraagd nadat een vicieuze cyberaanval een vijfde van de crypto-holdings van zijn klanten had gestolen.

En het meest berucht is de bitcoin-uitwisseling Mt. Kreeg dat gedwongen werd om faillissement aan te vragen nadat het tussen 2011 en 2014 was verlamd door een reeks cyberaanvallen.

Bitcoin koers en waarde

Met deze cryptocurrency-aanvallen in het achterhoofd lijkt het alsof het moeilijk kan zijn om je btc waarde veilig te houden.  Vergeet niet om eerst de bitcoin koers in euro na te gaan voordat je begin met kopen.

Maar BadBitcoin, een zelfbenoemde groep van crypto-enthousiasten die bitcoin-oplichting en frauduleuze uitwisselingen blootleggen, beweren dat het veilig houden van uw bitcoin “heel, heel gemakkelijk” is.

De projectleider van BadBitcoin, ViK, die vanwege zijn veiligheid om anonimiteit vroeg, heeft enkele van zijn beste tips gedeeld met Express.co.uk.

De eerste stap is het beveiligen van een bitcoin-portemonnee, of het nu een fysiek hardwareapparaat is of een online. Dit dient als uw feitelijke bitcoin-bankrekening en ons als uw eerste verdedigingslinie.

Hardware wallets zijn kleine apparaten, vaak niet te onderscheiden van USB-drives, die fungeren als fysieke opslag voor je tokens. Veel modellen worden vaak gecombineerd met ingebouwde LCD-schermen om u op de hoogte te houden van hun tokens. U ontvangt ook een openbare sleutel die fungeert als uw portefeuilleadres. Het is een essentieel onderdeel van het maken en ontvangen van transacties.